Ajankohtaista‎ > ‎

Puheenjohtajan terveiset

lähettänyt Meri Lappi 1.9.2019 klo 23.01   [ 1.9.2019 klo 23.01 päivitetty ]

Puheenjohtajan terveiset

 2.syyskuuta 2019Kesä on takana, loma on pidetty ja arkinen aherrus on edessä. Syksy on ammattiyhdistyksille toiminnantäyteistä aikaa. On aika miettiä kuka edustaa omaa työpaikkaa yhdistyksessä ja työpaikoilla tulevan kautena 2020-2021. Työmarkkina rintamalla valmistaudutaan tuleviin sopimusneuvotteluihin.

Aktiiveja tarvitaan lisää

Aktiivitoimijoiden määrä vähenee huolestuttavasti. Nykyisin eläkkeelle ja muihin tehtäviin siirtyneitä aktiiveja on paljon. Uutta verta tarvittaisiin yhdistyksen toiminnan pyörittämiseen. Hallitus toivottaa tervetulleiksi kaikki ammattiyhdistystoiminnasta kiinnostuneet. Haasteita ja tapahtumia on tiedossa runsaasti ja kaikki voimavarat tarvitaan hyvän ja laadukkaan ammattiyhdistystoiminnan turvaamiseen.

Sopimusneuvotteluja ”Talkoot on ohi”-hengessä

Tänä syksynä ennakkovalmistelussa ovat tulevat sopimusneuvotellut. Jäsenistön mielipiteitä aiheesta on kysytty (sähköinen kysely toukokuussa -19) ja niiden pohjalta suunnitellaan neuvottelujen painopisteet. Lokakuussa 14. päivä Rovaniemellä ja 15. päivä Oulussa JHL:n johtajat ovat tulossa vierailulle. Vierailun tavoitteena on kuunnella herkällä korvalla kentän viestejä. Meidän aktiivien tehtävänä on viedä työpaikoilla käytävien keskustelujen antia neuvottelupöydissä istuvalle liiton johdolle.

Mielipidekysely jäsenistölle

Oma yhdistyksemme on myös tekemässä mielipidekyselyä jäsenistölle, jonka pohjalta tulevaa vuotta 2020 suunnitellaan. Mitkä ovat tärkeät toiminnan painopisteet? Yhdistyksen varallisuutta on sidottu kesä mökkiin ja tallennettu pankkiin. Talletuksilla on varauduttu mahdollisten työtaistelutilanteiden kustannuksiin. Jäsenistön toivomat tapahtumat matkojen, koulutusten ja kokousten järjestämiseksi aiheuttavat kustannuksia. Yhdistyksen hallitus haluaa kuulla jäsenistön mielipiteen, onko toiminta ollut jäsenistön toiveiden mukaista vai pitäisikö toiminnan painopistettä siirtää ja mihin suuntaan.Hyvää ja aktiivista syksyä toivottaa

pj Outi Korvela