Ismo Perkkiö

Ehdokasnumeroni on 49

Yli kolmekymmentä vuotta sitten liityin JHL:n jäseneksi. Liiton nimi oli tuolloin KTV ja osastoni nro 77.


Työtehtäväni Kemin kaupungin palveluksessa oli toimia nuorisokahvilan valvojana. Jo tuolloin oli päivän selvää, että liityin ammattiliittoon. Näin turvasin, että yleiset työehdot koskivat myös minua ja etuuteni työttömyyden aikana olisi turvattu mm. ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen muodossa.

Opiskellessani, liiton etuudet seurasivat mukana tuoden tukea ja turvaa. Opiskelupäivien ajalta ja kesätöistä maksoin pientä liiton jäsenmaksua. Se oli pieni menetys pienestä budjetistani siihen, mitä etuja tulin saamaan valmistuttuani ja jäädessäni työttömäksi.

Onneksi minun ei tarvinnut kauaa olla toimettomana, sillä vielä 80-luvun lopulla töitä tekevälle löytyi Kemin kaupungilta. Tutuksi ovat tulleet nuoriso-ohjaajan, askarteluohjaajan, mikrotuen, atk-ohjaajan, sisältötuottajan, tarpeistohoitaja -valmistajan ja teatterisihteerin moninaiset työtehtävät. Työn ohessa uutta opiskellen.

Välillä muuttuneiden työtehtävieni vuoksi olin jäsenenä pienessä SAK-laisessa Suomen taide- ja kulttuurialojen ammattiliiton (TEME) jäsenenä. Palatessani takaisin toimistohommiin, liityin uudelleen tuttuun vahvaan liittooni, JHL:n.

Vuosien saatossa olen saanut tutustua moniin uskomattoman lahjakkaisiin ja ammattitaitoisiin työtovereihin, ammattiliiton työntekijöihin, että asiansa osaaviin luottamusmiehiin. Asiani eivät olisi osaltani hoituneet näinkään hyvin, ilman osaavia ammattiliittoni aktiivisia toimijoita.

”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!”


JHL

Terveisin,
Ismo