Kemin Uimahalli on JHL:n vuoden 2021 työyhteisö

3.11.2021

Kuva: JHL.fi

Loistava työyhteisö 2021

Loistavan työyhteisön arvonimen ja kunniakirjan pokkasi Kemin kaupungin uimahallin porukka.

Uimahallin hoitajat: Mervi Malinen, Kati Jylkkä, Kimmo ViinamäkiTiina Koivupuu, Antti Jänesaro, Armi Lehtimäki, Mauri Jestilä,
Tuuraajat: Arttu Pirneskoski, Jonna Kaleva
Kassanhoitajat: Päivi Vähäkari, Päivi Pohjola, Anu Pehkonen
Soveltavan liikunnan ohjaaja: Maarit Hast
Siistijät: Minna Petäjäjärvi, Satu Kinnunen, Sanna Ylitalo,Päivikki Somervalli
Kiinteistöhoitaja: Marko Päivinen
Hallimestari: Janne Jylkkä

Ja mikä sitten teki juuri tästä työyhteisöstä loistavan ja palkitsemisen arvoisen?

Perusteluihin liittyi hyvin vahvasti vitsaus nimeltään korona. Ehdotuksessa paljastetaan, että Kemin uimahallin porukka on ajatellut koko korona-ajan nimenomaisesti kuntalaisten hyvinvointia, jättäen itsensä jopa toissijaisiksi.

Kuulkaapa tätä: ”Koronan aikana he ovat venyneet ja joustaneet. Vuonna 2020 jakoivat erityisryhmille ruokakasseja, kävivät apteekki ym. asioilla, soittivat apua tarvitseville sekä tarjosivat juttuseuraa.”

Porukka on ollut valmis venymään ja tekemään jopa ei-inhimillisiä työvuoroja, että uimahallia on saatu vaihtelevista sulkukäytännöistä huolimatta pidettyä auki esimerkiksi koululaisia varten.

He ovat kyllä palkitsemisen arvoisia!

Iloisia, yllättyneitä, otettuja. Tällaisia reaktioita kuului uimahallin työyhteisön jäseniltä palkinnon julkistamisen jälkeen. Olipa joku ihan epäuskoinenkin, että mistä ihmeestä tämä nyt tuli?

Tämän kertainen palkinto on toinen melko lyhyen ajan sisään. Vuonna 2017 Suomen Uima- ja Hengenpelastusliitto valitsi Kemin uimahallin Vuoden vesiliikuntapaikaksi.

Hyvä tekemisen meininki tekee työskentelyn helpoksi. Tasa-arvoinen, sopivan monipuolinen pieni porukka on hyvin hitsautunut yhteen. Jokainen auttaa, tukee ja opastaa jokaista.

– Otamme eri kävijäryhmät vastaan henkilökohtaisesti moikaten, iloisesti ja lämpimästi.  Annamme myös uusille työntekijöille ja sijaisille tukea ja opastamme heitä.

Uusiin ja omista hommista täysin poikkeaviinkin työtehtäviin on poikkeusaikana tartuttu heti. Joustoa on riittänyt, ja tehtäviä ollut laidasta laitaan kauppa-asioinnista, ruokakuljetusten kautta rokotusajanvarausten hoitamiseen.

Tämä porukka on tiedostavaa ja katsookin, että ammattiliittoon kuuluminen on edelleen täysin tätä päivää. Siis tuiki tärkeää ja turvallisuutta luovaa. Täällä on tapana opastaa uusia työntekijöitä myös pikimmiten liiton jäsenyyden piiriin.

Isoon porukkaan mahtuu useampikin motto tai tunnuslause. Ensimmäinen ei tässä kyseisessä yhteisössä kaipaa selvennystä: ”Hyvä mieli tarttuu”.

Selkeä on myös tämä toinen motto: ”Ehä sole ku tehä pois!”


Teksti: JHL.fi